Слонът в стаята се нарича главен прокурор. Докато не отпадне длъжността

...
Слонът в стаята се нарича главен прокурор. Докато не отпадне длъжността
Коментари Харесай

Адв. Величков: Пеевски еднолично управлява държавата

Слонът в стаята се назовава основен прокурор. Докато не отпадне длъжността основен прокурор, нито един проблем в системата няма да се реши и политическият напън няма да спре. Политиката не е излязла от прокуратурата. Това мнение изрази пред БНР юрист Велислав Величков от самодейността " Правосъдие за всеки ".

Когато обвиняваше Гешев, Сарафов споделяше, че политиката е навлязла прекомерно доста в прокуратурата, уточни Величков. " Въпросът е една година по-късно излезе ли политиката от прокуратурата. "

Във връзка със сигналите против основния прокурор, с които бе сезиран специфичният прокурор Даниела Талева, Величков означи, че ще се види " дали самостоятелният прокурор, по този начин наименуван, за следствие на основния прокурор е подобаващата институционална фигура да прави тази активност ". По думите му, с цел да се прави сходна активност, са нужни " доста опит и доста храброст ".

Съдебната власт посредством прокуратурата и през мандата на служебното правителство се настани и в изпълнителната, счита Велислав Величков.

В предаването " Преди всички " той акцентира, че  ще написа измененията в Закона за правосъдната власт, откакто изчака решението на Конституционния съд.

" Имаме в държавата еднолично ръководство и в трите управляващи. Г-н Пеевски командва и трите управляващи. Това е най-големият проблем на страната. (…) Влиянието му в и че той там взема решенията, е безусловно ясно. Следващата седмица ще стане прекомерно ясно. (…) Има споделени територии на отговорност, само че и на зависимости. "

Назначенията в прокуратурата са по линия на от две десетилетия насам, сподели Величков.

Ако Конституционният съд анулира формулата на правосъдната власт, всички ще си останат по местата в идната година - година и половина, тъй като в това Народно заседание не може да се реализира конституционно болшинство, предвижда той.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР